19. maj 2008
Nyhedsbrev fra FOODobserver.dk
Britiske mælkeleverandører ejer nu en del af Arla Foods UK
15.05.08:
Arla Foods oplyser, at man har givet de britiske landmænd i leverandørgruppen Arla Foods Milk Partnership (AFMP) medejerskab i Arla Foods UK, som er selskabets britiske datterselskab. 10.000 britiske, svenske og danske mælkeproducenter samarbejder i et nyt joint venture, der således nu ejer syv procent af Arla Foods UK.
Cocio får ny administrerende direktør
08.05.08:
Peter Giørtz-Carlsen tiltræder den 15. august 2008 som ny adm. direktør i Arla-ejede Cocio Chokolademælk og får ifølge en pressemeddelelse fra mejeriselskabet til opgave at fordoble virksomhedens omsætning og indtjening inden for en kort årrække. Han afløser den tidligere medejer af Cocio, Erik Bank Lauridsen, som har valgt at fokusere på sine øvrige virksomheder.
Fra tema Råvarer
EFSA har (fået) undersøgt kalkuners salmonellaniveauer i EU
15.05.08:
For hver 100.000 EU borgere blev i gennemsnit 35 smittet med salmonella i løbet af 2006. Salmonella er således den næsthyppigste årsag til madinfektioner i EU. Men de enkelte lande indleverer stærkt divergerende tal om salmonellaniveauerne, som de mener at have fundet i deres egne landes kalkunflokke. Tre medlemslande oplyser, at de slet ikke har fundet salmonella i deres kalkunflokke, mens andre lande rapporterer om niveauer på hele 78,5 procent. Europakommissionen vil nu støtte sig til denne type af bundlinie-undersøgelser fra EFSA, hvor man forlader sig på de enkelte landes egne undersøgelser og oplysninger om procentniveauer af inficerede dyrehold, for at finde frem til rimelige reduktionsmål for inficeret kød og fjerkræ.
Fra tema Ingredienser
Antioxidanter til lyse produkter
19.05.08:
Den tyske ingrediensleverandør Rudolf Wild GmbH & Co. KG lancerer nu en løsning med naturlige antioxidanter, der kan anvendes i forbindelse med lyse produkter, som bagte produkter samt iscreme, uden at det går ud over smag eller farve.
Fra tema Procesudstyr
Visionsteknik måler kvaliteten i hver enkelt slagtekylling
16.05.08:
I dag afregnes landmanden efter den samlede vægt af en hel flok levende slagtekyllinger, mens der ikke tages højde for kvaliteten af de enkelte kyllinger. Men ifølge det seneste nyhedsbrev fra Det Danske Fjerkræraad, er et udviklingsprojekt ledet af Slagteriernes Forskningsinstitut nu i færd med at udvikle et klassificeringssystem til kyllinger, for på sigt at gøre afregningen til landmanden for slagtekyllingerne mere fair.
Færdigvarer
Unødvendigt fødevarespild koster nu britiske husholdninger tæt på 100 mia. kroner årligt
19.05.08:
Udgifter til fødevarer, der går til spilde i de britiske husholdninger, ligger nu på 10 mia. engelske pund om året, hvilket ifølge en ny undersøgelse offentliggjort af organisationen WRAP (Waste & Resources Action Programme) er to milliarder mere end tidligere anslået. Den britiske miljøminister kalder spildet chokerende.
Kvinder tænker på ernæring - mænd på smag
09.05.08:
Når forbrugerne køber dagligvarer, er varens forventede smag og nydelsesværdi det vigtigste. Dernæst er det varens ernæringsværdi, varens udseende og på fjerdepladsen varens pris, som er afgørende. Resultatet fremgår af en meningsmåling, Capacent Epinion har gennemført for De Samvirkende Købmænd, DSK.
Ændring af dit abonnement
Afmeld nyhedsbrev